Bakken zonder gluten
Bakken zonder gluten
Meer dan 100 makkelijke glutenvrije recepten
Gluten zijn natuurlijke eiwitten die overvloedig voorkomen in brood, pizza, gebak...
Meer dan 100 makkelijke glutenvrije recepten
Gluten zijn natuurlijke eiwitten die overvloedig voorkomen in brood, pizza, gebak, pannenkoeken... Maar veel mensen hebben baat bij een glutenvrij dieet. Naar schatting 5 à 10 procent van de bevolking zou zonder gluten minder last hebben van darmklachten en een opgeblazen gevoel.
Emmelou Green van de populaire blog Bakers and Fakers deelt in ‘Bakken zonder gluten’ al haar glutenvrije bakgeheimen en foodhacks, waardoor je binnenkort zonder veel moeite kunt genieten van een overheerlijke Philly-cheesecake, boekweitwraps, en faux roggebrood (op basis van linzen en rijst). Een prachtig vormgegeven boek met meer dan 100 haalbare recepten en sfeervolle fotografie.
Uitvoering
Verschijningsdatum
ISBN
NUR
Aantal pagina's
Auteur(s)
Emmelou Green van de succesvolle blog Bakers and Fakers volgt al jaren een glutenvrij dieet. Als echte broodliefhebber en foodie in hart en nieren gaat zij op zoek naar smaakvolle glutenvrije alternatieven. Ze noemt het zelf ‘foodhacking’: recepten ontwikkelen van glutenvrije taartjes en broden die minstens net zo lekker zijn als “echte” taartjes (of koekjes of brood etc.).
Naast bakker is Emmelou ook liedjesmaker. Verder is ze vormgeefster/illustratrice en helpt ze (zo nu en dan) andere creatievelingen met hun eigen blog of websites. Ze woont in een klein dorp in het xxx van Nederland. Als ze geen huismus is, dan is ze reiziger, altijd op zoek naar leuke en nieuwe glutenvrije adresjes.
Eind januari 2019 verschijnt het eerste boek van Emmelou: Bakken zonder gluten.