Modeste Herwig

Auteursnaam

Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 1963) is groenauteur, tuinfotograaf en specialist in beplantingen. Ze komt uit een ‘groene’ familie. Haar vader Rob Herwig is ’s werelds best gelezen groenauteur met meer dan 9 miljoen tuinboeken verkocht. Opa A.J. Herwig (1883) begon met het schrijven van tuinboeken. Modeste was acht jaar werkzaam in de Modeltuinen te Lunteren van haar vader om praktijkervaring op te doen.

Modeste maakt foto’s en teksten over alle aspecten van tuinieren. Inmiddels beheert zij een fotoarchief met meer dan 100.000 beelden van tuinen, planten en praktisch tuinwerk, gemaakt door haarzelf en haar vader. Zij levert foto’s en teksten aan diverse tijdschriften in binnen- en buitenland.

Het eerste tuinboek van Modeste verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, in 2016 kwam haar 40e boek uit. Van de Tuinplantenencyclopedie op kleur is inmiddels de 10e druk verschenen. Voor de vertaling van haar boek De Familiemoestuin bij Kosmos Uitgevers ontving zij de DGG-Buchpreis (beste Duitse tuinboek van 2008).

Kleurgebruik in de tuin is een belangrijk thema in een groot aantal titels, daarnaast toepassing van het grote sortiment tuinplanten. Vanaf 2010 geeft Modeste workshops over kleurgebruik in de tuin, het maken van beplantingsplannen, tuinplantenkennis en tuinfotografie.

De boeken van Modeste bij Forte Groen:
Mei 2016 kwam 'Theetuin' uit, een boek dat je laat zien hoe je met planten, bloemen en fruit uit je eigen tuin de heerlijkste thee/tisanes kunt maken. Dit boek beleeft nog steeds herdruk na herdruk.
April 2019 verscheen 'Planten combineren', een compleet werk over het aanplanten van borders.Ze schreef dit boek in samenwerking met Jeanne van Rijs van Oxalis Tuinontwerpen.
Maart 2021 kwam 'Zelf je tuin beplanten' uit, een boek over het zelf ontwerpen en beplanten van de hele tuin.
In april 2022 verscheen 'Marieke's pluktuin', een inspirerend boek in samenwerkig met Marieke Nolsen over het aanleggen van een pluktuin om het jaar rond te genieten van je eigen bloemcreaties. In oktober 2023 komt een nieuw boek voort uit deze mooie samenwerking: 'Kerstkransen & winterboeketten'.
In mei 2023 verscheen 'Tuinplantenkiezer op kleur', een praktisch mix&match-boek om tuinplanten bij elkaar te kiezen op bloeitijd, kleur en hoogte.

www.modesteherwig.eu 
Op de website www.garden-and-flowers.nl presenteert Modeste een uitgebreide plantendatabase

Boeken van Modeste Herwig

Boeken van Modeste Herwig