Margriet de Muinck

Auteursnaam

Margriet de Muinck

De Groningse Margriet de Muinck (1968) is haar hele leven al bezig met creatieve dingen. Het creatieve gen heeft ze van haar moeder, die vroeger handwerkjuf was. Als jong meisje zat Margriet uren op haar kamertje te tekenen en oorbellen te maken met kleine glaskraaltjes. Ze werd in de familie 'ekster' genoemd omdat ze alles wat maar glom en glinsterde, mooi vond. Toen ze in 2010 trouwde, wilde ze eens wat anders dan de gebruikelijke corsages van de bloemist. Ze maakte zich het haken eigen en haakte vervolgens veertig corsages voor de gasten. Blauw-groen voor de heren, roze-rood voor de dames, versierd met lintjes en kralen. Hierna volgden nog vele verschillende bloemen; dit werd een tafelloper die ze altijd meeneemt naar workshops.

Na de bloemen haakte Margriet alles wat los en vast zat. Haar stijl is kleurig en meestal zijn de werkstukjes ook voorzien van kralen, lintjes of knoopjes. Het verwerken van haakwerk met andere materialen is absoluut haar favoriet.  Haar inspiratiebronnen zijn ongelimiteerd; het wereldwijde web, de natuur, boeken, tijdschriften, beurzen. Het kleurrijke haakwerk viel Forte-auteur Jo An Luijken op en zij bracht haar in contact met de uitgeverij. Het eerste resulteerde in drie vrolijke en kleurrijke boekjes met kleine en grotere projecten.
Begin november 2023 verschijnt een nieuw boek van Margriet: Hangers & slingers haken

Behalve dat ze elke dag iets haakt, verkoopt ze in haar webshop en atelier ook alle materialen die een haakster nodig kan hebben; van garens tot rammelballen, van haaknaalden tot boeken.

www.sparkelz-creatief.nl

Boeken van Margriet de Muinck

Boeken van Margriet de Muinck