Huw Richards

Auteursnaam

Huw Richards

De 25-jarige tuinminnende YouTuber Huw Richards is volgens de BBC 'the future of gardening'. Zoals hij in zijn boek De urban moestuin zegt, is hij 'gevallen' voor het verbouwen van voedsel 'omdat er niets boven zelf geteelde producten gaat.'

In 1999 verhuist Huw Richards met zijn ouders – die op zoek waren naar ‘het goede leven’ – van Yorkshire naar het westen van Wales. Ze vestigen zich in de heuvels aan de voet van de Cambrian Mountains, waar ze een klein landbouwbedrijf met 5 hectare land kopen dat ze transformeren tot een weelderig natuurgebied. Huw hielp zijn ouders al in de moestuin toen hij nog maar drie jaar oud was. Op zijn twaalfde begon hij zijn eigen YouTube-kanaal over moestuinieren, Zijn  kanaal Huw Richards bevat intussen honderden tuincideo's en wordt gevolgd door meer dan 75p.000 abonnees.

Sinds hij in 2017 zijn school afrondde, is hij bezig om mensen weer in contact te brengen met het voedsel dat ze eten en moedigt hij ze aan om hun eigen eten te gaan verbouwen waar dat maar kan; op een vensterbank, in een tuin of op een akker. Ook spant hij zich in om de volgende generatie moestuiniers te inspireren en hoopt hij dat scholen overal ter wereld tuinieren zullen omarmen als een manier om te leren en kennis te vergaren.

Huw heeft aandacht gekregen in The Times, The Guardian, The Daily Mail en BBC News. Ook is hij verschenen in BBC’s The One Show.
Als hij niet in de tuin of achter zijn computer te vinden is, dan is hij vast aan het tennissen of squashen.

Huw Richards is zeer actief op social media onder de naam HuwsGarden

Het youtube-kanaal van Huw Richards