Florence-Léa Siry

Auteursnaam

Florence-Léa Siry

Florence-Léa Siry komt uit Québec (Canada). Ze is auteur, verslaggeefster en spreekster, met als speerpunt ‘no waste’: minder voedselverspilling en minder afval in de keuken.

Ze heeft verder ruim zeventien jaar als traiteur in filmstudio’s gewerkt. Omdat ze hierbij met een beperkt budget moest werken, bedacht ze creatieve oplossingen om toch lekker te kunnen koken. Zo ontwikkelde ze haar expertise op het gebied van no waste-koken.
Florence heeft zich succesvol weten te onderscheiden door zogenaamd voedselafval als bruikbaar voedsel in de keuken te introduceren. Het is voor haar een tweede natuur geworden om ‘receptstramienen’ te bedenken voor alles wat bij het koken overblijft en normaliter in de vuilnisbak belandt. Ze weet deze restanten om te toveren tot gezonde, betaalbare en creatieve gerechten, terwijl ze en passant veel minder afval produceert.

Vanwege de groeiende populariteit van haar workshops en lezingen besloot ze eind 2016 haar activiteiten als traiteur te staken om zich helemaal toe te leggen op haar bedrijf Chic Frigo Sans Fric (letterlijk vertaald ‘Chique koelkast zonder poen’), een Franstalige referentiewebsite op het gebied van duurzame oplossingen om eetgewoonten te verbeteren.

Florence wordt gezien als culinaire ‘no waste’-deskundige en verschijnt als zodanig regelmatig op radio en tv, vooral in Franstalig Canada. Verder schrijft ze voor kranten, maakt ze blogs en geeft ze internationale workshops en lezingen. De no waste-keuken staat daarbij altijd centraal. Ze doet dat in de hoop de toekomstige generaties zo goed mogelijk te informeren over hoe je kunt leven zonder voedsel te verspillen en onnodig veel weg te gooien.

 

https://chicfrigosansfric.com/

Boeken van Florence-Léa Siry

Boeken van Florence-Léa Siry