Forte

Webshop

 • Zelf je tuin beplanten

  Modeste  Herwig

  Zelf je tuin beplanten

  van hele tuin tot vakken en borders


  ISBN: 9789462502642
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 25.99
Meer informatie

Borderplanten, struiken en bomen brengen een tuin tot leven. Met de beste tuinplanten en de mooiste combinaties beleef je de seizoenen optimaal en geniet je het hele jaar door van een prachtig beplante tuin. Met dit boek van Modeste Herwig kun je zelf aan de slag om een beplantingsplan voor je tuin te maken: voor een compleet nieuwe tuin, of om je tuin helemaal op te frissen.

In het eerste hoofdstuk kijken we naar de stijl en de functie van de beplanting in je tuin. In hoofdstuk twee kun je meegenieten van tien fraai beplante kleine tot middelgrote tuinen van bekende Nederlandse tuinontwerpers. Daarnaast zie je nog acht inspirerende borders. In hoofdstuk drie leer je hoe je stap voor stap een beplantingsplan maakt. Ook vind je hier een duidelijke uitleg over de opbouw van de beplanting.
In hoofdstuk vier is een selectie opgenomen van mooie en sterke tuinplanten om uit te kiezen. Ze zijn gesorteerd op bloeitijd en kleur. Hier vind je bomen, struiken en haagplanten, maar vooral veel soorten voor rijk gevulde bloemenborders.
Tenslotte lees je in het laatste hoofdstuk alles over het inplanten en het onderhouden van de plantvakken en borders in je tuin.


Over de auteur
Modeste-Herwig-2019.jpg

Modeste Herwig (Leiden, 1963) is groenauteur, tuinfotograaf en specialist in beplantingen. Ze komt uit een ‘groene’ familie. Haar vader Rob Herwig is ’s werelds best gelezen groenauteur met meer dan 9 miljoen tuinboeken verkocht. Opa A.J. Herwig (1883) begon met het schrijven van tuinboeken. Modeste was acht jaar werkzaam in de Modeltuinen te Lunteren van haar vader om praktijkervaring op te doen.

Modeste maakt foto’s en teksten over alle aspecten van tuinieren. Inmiddels beheert zij een fotoarchief met meer dan 100.000 beelden van tuinen, planten en praktisch tuinwerk, gemaakt door haarzelf en haar vader. Zij levert foto’s en teksten aan diverse tijdschriften in binnen- en buitenland.

Het eerste tuinboek van Modeste verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, in 2016 kwam haar 40e boek uit. Van de Tuinplantenencyclopedie op kleur is inmiddels de 10e druk verschenen. Voor de vertaling van haar boek De Familiemoestuin bij Kosmos Uitgevers ontving zij de DGG-Buchpreis (beste Duitse tuinboek van 2008).

Kleurgebruik in de tuin is een belangrijk thema in een groot aantal titels, daarnaast toepassing van het grote sortiment tuinplanten. Vanaf 2010 geeft Modeste workshops over kleurgebruik in de tuin, het maken van beplantingsplannen, tuinplantenkennis en tuinfotografie.

Meer informatie vind je op www.modesteherwig.eu. Op de website www.garden-and-flowers.nl presenteert Modeste een uitgebreide plantendatabase.

In april 2019 verscheen bij Forte Groen Planten combineren, een compleet werk over het aanplanten van borders.Ze schreef dit boek in samenwerking met Jeanne van Rijs van Oxalis Tuinontwerpen. In maart 2021 kwam 'Zelf je tuin beplanten' uit, een boek over het zelf ontwerpen en beplanten van de hele tuin. In april 2022 verschijnt 'Marieke's pluktuin': een inspirerend boek in samenwerkig met Marieke Nolsen over het aanleggen van een pluktuin en het jaar rond genieten van je eigen bloemcreaties.

Gerelateerd