Forte

Webshop

 • Zalig zoet

  Vanessa van Koppen

  Zalig zoet

  60 bakrecepten rond feesten en heiligen


  ISBN: 9789079956258
  Omvang: 176 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 22,50
Meer informatie

Pepernoten, paasbrood en pinksterbollen: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Dit bakboek is ontstaan uit de vraag: welke baksels horen eigenlijk bij onze feestdagen en waarom? Vanessa van Koppen is hiervoor op onderzoek gegaan, niet alleen in kookboeken, maar ook in andere – soms oude – bronnen. Zalig zoet biedt daardoor naast recepten voor een heleboel zalige zoetigheden, ook nog achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek bij alle feestdagen en gerechten.

Je vindt bijvoorbeeld tal van verrassende recepten en interessante weetjes over heiligen die hun naam aan brood of taart hebben gegeven, van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel. En wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe? Vanessa heeft ook flink over de grens gekeken.  Dus vind je in Zalig Zoet naast een recept voor de Kerststol, ook de Italiaanse Panettone, de Poolse maanzaadcake en de Franse Bûche de Noël.  Voor als je eens iets anders passends op tafel wilt zetten.

Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je het jaar door zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.

Vanessa van Koppen schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine.
De recepten zijn allemaal bewerkt, gemaakt en op smaak getest door de auteur.
De fotografie is van Simone van den Berg van Fresh Food Photos, Almere.


Over de auteur
Vanessa-van-Koppen2015.jpg

Vanessa van Koppen-Enters is van huis uit jurist, met een passie voor koken, eten en schrijven. Al jong stond ze in de vakantie de kunst af te kijken in de keukens van Franse restaurants. Door haar jarenlange verblijf in diverse landen breidde ze haar kookrepertoire steeds verder uit.

Ze is actief in de Remonstrantse kerk en vertegenwoordigde hen onder meer bij de IKON. Koken is voor Vanessa een dagelijks ritueel: een moment van bezinning en een manier om verbinding met haar tafelgenoten te uiten.

Samen met Tom Mikkers bedacht ze Sacré Cuisine, een website waarin zij op zoek gaat naar de oude levensbeschouwelijke regels rond eten en drinken in Nederland en Europa, en deze naar de 21e eeuw vertaalt. 

Inmiddels is Vanessa van Koppen professioneel bezig met koken. Door het geven van lezingen, workshops, catering en 'personal kook coaching' maakt zij van haar passie haar werk. Ook schrijft zij voor andere (food)blogs, zoals Lekker Tafelen. Haar droom om Sacré Cuisine als kookboek uit te kunnen geven, is waarheid geworden met het boek Zalig zoet!