Forte

Webshop

 • Whisky van de Lage Landen

  Wieger Favier

  Whisky van de Lage Landen


  ISBN: 9789462501416
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 27,50
Meer informatie

De populariteit van malt whisky stijgt al jaren en locale producten zijn gewild. Geen wonder dat overal in de wereld grote en kleine distilleerderijen zich aan deze arbeidsintensieve, maar ook kostbare en prestigieuze drank wagen. Ook in de Lage Landen maken verschillende stokers en bierbrouwers de stap naar whisky.

Wieger Favier is, naast whiskyliefhebber, ook een ervaren freelance journalist en eindredacteur met oog voor detail. Voor Whisky Etc. Magazine schrijft hij al enkele jaren over deze razendsnelle opkomst van grote en  kleine whiskydistilleerderijen in zowel Nederland als België. Voor Whisky van de Lage Landen maakte hij een reis langs 42 brouwerijen en  distilleerderijen op vaak prachtige locaties in vooral de landelijke regio’s van onze Lage Landen. Hij sprak met de distillateurs en verschillende experts en proefde uiteraard overal een sample mee. In dit boek beschrijft hij nauwgezet het stookproces, de vatrijping en de jonge whisky’s en schetst tegelijkertijd een beeld van de distillateurs die vaak geweldig trots zijn op hun regio, hun distilleerderij en natuurlijk op hun whisky.

Met smaaknotities van een proefpanel, whiskyrecepten, veel karakteristieke foto’s en een voorwoord van de bekende whiskyschrijver Hans Offringa.


Over de auteur
Wieger-Favier.jpg

Wieger Favier is, naast whiskyliefhebber, een ervaren freelance journalist en eindredacteur met oog voor detail. Voor Whisky Etc. Magazine schrijft hij al enkele jaren over de razendsnelle opkomst van grote en kleine whiskydistilleerderijen in zowel Nederland als België.

In juni 2017 is bij Forte Uitgevers zijn eerste boek verschenen: Whisky van de Lage Landen.