Forte

Webshop

 • VEZELS

  Lisa Dorsman

  VEZELS

  Lekker eten voor een gezonde buik


  ISBN: 9789462502253
  Omvang: 176 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 20,99
Meer informatie

Wij eten steevast te weinig vezels. Zonde, vindt Lisa Dorsman, want vezels zijn ontzettend goed voor de darmen en de stofwisseling en daarom moet de vezelconsumptie omhoog! Dit hoeft echt niet alleen met volkoren boterhammen, maar kan ook met koekjes, pizza, groentegerechten, brownies en ijs.

Vezels bevat bijna 80 leuke, smakelijke, gezonde en vezelrijke gerechten die het makkelijker maken om de dagelijkse portie vezels binnen te krijgen. Er staan ook recepten in voor vezelrijke basis-ingrediënten zoals kookroom, zodat je zelf aan de slag kan met experimenteren. Verder gaat Lisa in op de vraag hoeveel vezels je zou moeten eten en waarom deze zo gezond zijn. In Vezels vind je tips die helpen met het implementeren van een vezelrijk dieet, en ook tips voor in de supermarkt , in een  restaurant en voor je eigen voorraadkast.

* 80 originele recepten met handige voedingswaardentabel
* Met recepten voor ontbijt, soepen en spreads, lunch, snacks, diner en desserts.


Over de auteur
Lisa-Dorsman4.jpg

Dit is Lisa, ze is 23 jaar, geboren en getogen in Maastricht en inmiddels woonachtig in Eindhoven. Als Food Innovator is zij bijna dagelijks bezig met het bedenken van oplossingen voor lastige voedselkwesties. Na haar studie Food Innovation is zij begonnen aan de master Health Food Innovation Management aan de universiteit van Maastricht die zij nog steeds met veel plezier volgt.

We eten bijna allemaal steevast te weinig vezels. Na een uitgebreid onderzoek besloot Lisa: de vezelconsumptie moet omhoog! Dit hoeft echt niet alleen met volkoren boterhammen, maar kan ook met koekjes, pizza, groentegerechten, burgers, brownies en ijs. In haar boek ‘Vezels’, dat in februari 2020 verschijnt, deelt ze al haar kennis over vezels en natuurlijk heel veel heerlijke vezelrijke recepten.

Op haar blog The Health Food Innovator plaatst ze onder andere verschillende vezelrijke recepten en praat ze over nieuwe gezonde producten in supermarkten. Ze is ook te vinden op Instagram en Facebook.