Forte

Webshop

 • Vasten

  Idelette Otten en Olga Leever

  Vasten

  de kunst van geven en loslaten


  ISBN: 9789462500051
  Omvang: 152 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 18,95
Meer informatie

Veertig dagen geen wijn drinken of tv kijken, niet op Facebook, tijd inruimen voor bezinning en overdenking … Tijdens het vasten kiezen mensen ervoor een tijdje af te zien van dingen die het leven aangenaam kunnen maken. Dat klinkt als een straf. Maar blijkbaar levert het ook iets op. Want vasten is aan een revival bezig.
Vasten geeft praktische tips en handreikingen aan mensen die willen vasten. Religieus of seculier. In Nederland kwam het vasten vooral door moslims weer in beeld. Hun vastenmaand, de ramadan, is een bekend begrip geworden. Veel christenen pakken de draad van het vasten ook weer op. Daarnaast kiezen steeds meer niet-gelovigen voor een periode van minderen. Wordt een oude traditie weer levend?
Dit boek is ook een ontmoeting met mensen. Zij vertellen over hun motivatie om te vasten vanuit diverse achtergronden.

Idelette Otten is predikant (PKN). Olga Leever is tekstschrijver. Allebei vasten zij al jaren in de veertigdagentijd voor Pasen.

Recensies van dit boek zijn te vinden op:

www.ikpas.nl: een organisatie die mensen uitdaagt te proberen hoe lang ze zonder alcohol of andere verslavende middelen kunnen leven. De website is een initiatief van diverse gemeenten, GGD-en, Instellingen voor Verslavingszorg, het Trimbos-instituut en het lectoraat verslavingspreventie van de hogeschool Windesheim

www.mindful-eten.nl: een recensie van de hand van Rita Zeelenberg

www.zinvloed.nl: website over "spiritualiteit, schoonheid, samenzijn en sociale gerechtigheid"

de internetcommunity www.geloveninnederland.nu
 


Over de auteur
Olga-Leever-en-Idelette-Otten.jpg

Idelette Otten (r) is predikant in de Protestantse Kerk. Ze is getrouwd met een oud-katholiek pastoor en moeder van drie kinderen.
Olga Leever is tekstschrijver. Ze heeft haar eigen tekstbureau De schone schrijfster. Ze woont samen met haar twee kinderen.

Olga en Idelette vasten beiden al jaren tijdens de veertig dagentijd. Een onderwep dat hen bindt en dat geleid heeft tot het boek VASTEN.