Forte

Webshop

 • Rembrandt voor kids

  Frank van Ark
  Geert Gratama

  Rembrandt voor kids

  Een boek boordevol oefeningetjes en technieken voor (heel) jonge kunstenaars


  ISBN: 9789462500266
  Omvang: 72 blz.
  Uitvoering: flexiband

  € 14,99
Meer informatie

2019 = Rembrandtjaar!
Daarom heeft dit boek tot en met 31 juli een aantrekkelijke actieprijs: van 14,99 voor 9,99!

Dat je kunt tekenen met potloden en stiften, weet je natuurlijk al lang. En schilderen doe je met een kwast. Boeiend...

In dit boek leer je hoe je óók kunt tekenen en schilderen. Met borstels, vorken, je vngers, wattenstaafjes, rietjes, satéprikkers, kammen, bankpasjes, tandenborstels, proppen papier...
Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Vervolgens ga je krassen, spetteren, stempelen, strepen, spelen, bobbelen, vlekken en kriebelen. En tekenen natuurlijk.Op wit papier, maar ga ook eens met gekleurd papier of karton aan de slag. Zwart papier werkt trouwens ook heel mooi samen met witte inkt.

Geert Gratama, de tekenaar van dit boek, heeft dat heus niet allemaal zelf verzonnen. Hij biedt je een kijkje in het atelier van de grote meesters van de schilderkunst die deze technieken ook al toepasten.

Rembrandt voor kids is een heerlijk creatief en inspirerend boek voor kinderen, hun ouders en leerkrachten.


Over de auteur
Ark,-Frank-van-2014.jpg

Frank van Ark (pseudoniem van Frank Noë, 1950) is – in willekeurige volgorde – uitgever, auteur en opa. In die laatste hoedanigheid schreef hij het vele malen herdrukte Opa voor beginners, 96 dingen die een béétje opa écht moet kunnen. Tevens stelde hij een aantal nostalgische boekjes samen over het dagelijks leven in de jaren vijftig en zestig.

Voor Forte Uitgevers maakte hij samen met tekenaar Geert Gratama al vier informatieve boekjes voor de jeugd: Einstein voor kids, Rembrandt voor kids, Houdini voor kids en Galileo voor kids. Op de vraag wat hij zélf eigenlijk als opa-met-drie-kleinkinderen kan, antwoordde hij: ‘Een origami-boemerang vouwen, een sleevlieger van een plastic supermarkttas maken en Wij zijn twee eenzame cowboys begeleiden op de ukulele’.

Tijdens de Kinderboeeknweek 2015 maakt Frank een tour door Nederland langs boekhandels en scholen om wetenschap dicht bij kinderen te brengen d.m.v. proefjes en experimenten.

Gerelateerd