Forte

Webshop

 • Oosterse inspiratie voor de Westerse moestuin

  Peter Bauwens

  Oosterse inspiratie voor de Westerse moestuin

  planten en recepten voor meer variatie in de tuin en op tafel


  ISBN: 9789462501263
  Omvang: 128 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 22,50
Meer informatie

Een ‘Oosters’ getinte moestuin is kleiner en verfijnder. Er is meer aandacht voor elke fase van de plant. Van zaaien, groeien, dunnen, knippen, plukken en oogsten tot bloei; elke fase is belangrijk en levert oogst. In dit boek veel aandacht voor verrassende nieuwe technieken, groenten, kruiden en smaken, maar ook voor vertrouwde planten in een nieuwe versie. Het boek bevat tuinplannen, materialen en originele ideeën voor meer tuin: met potten, bakken, een vensterbank of een stukje grond.

Met heerlijke basisrecepten en  bereidingssuggesties voor de oogst uit de eigen tuin: een nieuw verfrissend aanbod op tafel!


Over de auteur
Bauwens,-Peter.jpg

Peter Bauwens werkt samen met zijn echtgenote Kathelijne Thiers al ruim 25 jaar aan De nieuwe tuin in De Klinge, België. De nieuwe tuin is een kleine en een beetje eigenzinnige kwekerij waar gewerkt wordt aan de selectie van buitengewone eetbare planten. Peter en Kathelijne spelen met smaak, kleur en een zorgeloze kweekwijze; een avontuur in biodiversiteit op zoek naar een nieuw tuinpubliek. Ze werken aan een moestuin nieuwe stijl, waarbij het plezier en de ervaring van het kweken van groene, kruiden, vruchten en bloemen even belangrijk is als de oogst. Het resultaat van die zoektocht en de opgebouwde ervaring vind je terug in de vorm van zaden, planten en boeken.
Meer informatie, ook over alle boeken die Peter Bauwens op zijn naam heeft staan, is te vinden op denieuwetuin.be