Forte

Webshop

 • Ontspannen eten

  Rita Zeelenberg

  Ontspannen eten

  Met aandacht naar een evenwichtig eetpatroon


  ISBN: 9789462500839
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 22,50
Meer informatie

Een nieuwe kijk op evenwichtig eetgedrag en gezonde leefstijl.

Een veelgehoord geluid is dat mensen de draad kwijt zijn tussen de toenemende eetverleidingen om zich heen en de vele, soms tegenstrijdige voedingsadviezen. Ze weten het niet meer: 'Wanneer doe ik het nu goed?'
Eten wordt stress in plaats van genieten.

Dit boek leert je om te luisteren naar jezelf. Het enige wat je nodig hebt is aandacht voor de signalen die je lichaam, je hoofd en je hart je geven. Ontspannen eten biedt praktische handvatten om die aandacht te ontwikkelen. In alle dagelijkse eetsituaties die je tegenkomt. Zodat je gemakkelijk je eigen wijze eetkeuzes kunt maken, waar je ook bent en wat anderen ook zeggen. Of je nu een snelle eter, een gezelligheidseter of een emotie-eter bent: met dit boek kun je ontdekken wat je valkuilen zijn en wat je écht nodig hebt.

Het boek biedt veel kennis, tips en oefeningen, plus een aantal smakelijke recepten die zorgen voor rust in je keuken en ontspannen genieten van je maaltijd!

Met recepten van Ans Withagen.

Op de website van Rita Zeelenberg zijn alle recensies van dit boek te lezen.


Over de auteur
Zeelenberg,-Rita.jpg

Rita Zeelenberg (1967) is mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van mindful eten. Ze is gecertificeerd Mindfulnesstrainer via Instituut SeeTrue, heeft de specialisatie Mindfulness & eten gevolgd en neemt regelmatig deel aan nascholingen en retraites.
In het dagelijks leven is Rita ook werkzaam als parttime webmanager bij een non-profit organisatie. Haar studie-achtergrond is Communicatiewetenschap. Ze schrijft graag en is geinteresseerd in social media, psychologie van gedragsverandering en e-health.

Over haar werk en haar boek Ontspannen eten schrijft Rita:

‘Sinds 2008 ben ik actief als beoefenaar van mindfulness en mindful eten. Ik heb daardoor geleerd evenwichtig te eten en ervan te genieten. Ik heb mijn kennis verdiept door het volgen van trainersopleidingen op het gebied van mindfulness en eten en door het geven van workshops en cursussen, zowel aan particulieren als aan professionals zoals diëtisten. Ook ontwikkelde ik materialen zoals een online training samen met Psychologie Magazine.

Waarom blijft het onderwerp mindful eten me nu al jaren boeien? Omdat ik dagelijks om me heen zie dat hulp bij ontspannen omgaan met eten voor veel mensen hard nodig is. Veel mensen beschouwen voedsel als een vijand waar je bang voor moet zijn, en goed eten als een heel lastige opdracht die je eigenlijk nooit goed kunt doen. Een kennismaking met mindfulness kan dan zo’n verlichting brengen. Mensen ontdekken dan weer dat ze op hun eigen wijsheid kunnen vertrouwen. En dat brengt ontspanning en vrijheid. En ruimte om van eten te genieten zoals het bedoeld is!'

Meer informatie over Rita Zeelenberg en haar werk is te vinden op www.mindful-eten.nl