Forte

Webshop

 • Meer brood uit eigen oven

  Levine van Doorne

  Meer brood uit eigen oven


  ISBN: 9789462501188
  Omvang: 208 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

Dit boek is niet meer leverbaar. In februari 2020 is een hereditie verschenen onder de titel 'Brood 2 - Zuurdesem- en gistdeeg'.

In haar tweede boek deelt Levine van Doorne haar niet te stoppen inspiratie voor nog meer broodvariaties. Ook laat ze zien hoe je eenzelfde brood kunt maken met verschillende soorten deeg. Wil je een gistbrood, brood met voordeeg of een desembrood? Aan jou de keuze. Levine geeft met een handige omrekentabel uitleg hoe je een recept in drie uitvoeringen kunt maken.

Natuurlijk blijft Levine van Doorne haar filosofie trouw: een duidelijke werkwijze en een heldere receptuur. Dus ook in dit boek geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren, en je eigen recepten kunt maken.
De werkwijze wordt bij elk recept bijzonder helder uitgelegd met duidelijke schema’s en stap-voor-stap foto’s.
Levine werkt uitsluitend met eerlijke en goed verkrijgbare ingrediënten.

In dit boek vind je ook recepten voor broden van over de grens zoals simit, ciabatta, fougasse en focaccia. Ten slotte is er een hoofdstuk voor de lekkere trek met zoet en hartig brood. Levine besteedt tevens ruim aandacht aan het bewaren van brooddeeg  in de koelkast voor mensen met weinig tijd.

NB: in de recepten van pagina 33 en pagina 91 is helaas een fout geslopen. Heb je de eerste druk van dit boek? Download hier het erratum


Over de auteur
Levine-van-Doorne-2019.jpg

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring in broodbakken. Op haar populaire blog Uit de keuken van Levine schrijft ze over haar keukenavonturen. Ze heeft op haar blog en op haar facebookpagina een grote schare volgers.
Ze geeft workshops aan beginnende en gevorderde baksters. Kijk hiervoor op Levines workshoppagina Brood bakken met Levine.

Levine maakte met Forte Culinair al twee succesvolle boeken over Brood bakken: Brood uit eigen oven (2014) en Meer brood uit eigen oven (2016).

In oktober 2019 is boek 3 verschenen: Broodjes uit eigen oven - zoet & hartig.

Gerelateerd