Forte

Webshop

 • Love your lunch

  Sean Wainer

  Love your lunch

  Recepten uit de keuken van Small World


  ISBN: 9789462500860
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

Nederland is het land van boterhammen met kaas en worst. Lekker natuurlijk, maar met al die keuze aan geweldige ingredienten en mooie broodsoorten is het zonde om niet wat meer aandacht te besteden aan de dagelijkse lunch. Vaak gaan mensen buiten de deur lunchen als ze iets extra’s willen, maar thuis maken kan natuurlijk ook. Dit boek bevat de allerbeste recepten van een van de lunch ‘hotspots’ in Amsterdam: Small World. Een klein lunchcafé met een grootse kaart en de gastvrije eigenaar Sean Wainer.

Na heel veel jaren aandringen van klanten heeft Sean besloten zijn recepten te delen, van de vele heerlijke warme en koude sandwiches, tot de beste salades, zijn ‘Killer Cookies’ en de alom geliefde worteltaart. Love your Lunch is heel veel meer dan een boek over Small World. Het is een boek over comfort food, gemaakt van de beste ingrediënten en super simpele technieken. Een ding is zeker, de inhoud van de broodtrommel gaat er vanaf nu heel anders uitzien!

Fotografie: Salka Penning
 


Over de auteur
SeanWainer.jpg

Sean Wainer is opgegroeid in Melbourne, Australië en is al zijn hele leven omringd ben door eten. Toen hij zeventien was nam zijn moeder een reformwinkel annex afhaalrestaurant over. Hoewel de klad er een beetje in zat, zag zij de mogelijkheden. Van haar laatste spaarcenten kocht ze de gekste apparaten, van een yoghurtijsmachine tot warmhoudvitrines voor pasteitjes. Samen breidden ze de menukaart uit met hun zelfgemaakte falafel in pitabrood met hummus en met versgemaakte tabouleh, die een groot succes werd.

Seans culinaire avontuur kreeg een vervolg toen hij twintig was en de wijde wereld in trok. In het Italiaanse Chianti had hij het geluk te mogen verblijven bij de moeder van een vriend, een verbazingwekkend goede kok die niets liever deed dan hem op sleeptouw nemen tijdens haar strooptochten langs markten. Daar keek Sean bewonderend toe hoe ze met grote zorg de perfecte tomaat en precies de goede kaas uitkoos. Door haar leerde Sean dat goed koken meer is dan in de keuken een maaltijd bereiden. Goed koken wil zeggen dat je de allerbeste ingrediënten uitkiest om vervolgens een zo perfect mogelijk gerecht te maken.

Na Italië belandde Sean in Amsterdam. Voordat hij in 1999 Small World Catering begon, stond hij in verschillende eetcafés en restaurants achter het fornuis. Binnen een  jaar was Small World uitgegroeid tot een succesvol cateringbedrijf en bruisend eetcafé. Op de kaart stonden luxe sandwiches, afhaalmaaltijden, verse salades, vers geperste sappen en natuurlijk geweldige koffie.

Small World, inderdaad ook klein van formaat, zit in een hoekpand in het oude centrum van Amsterdam.
www.smallworldcatering.nl
 

Gerelateerd