Forte

Webshop

 • Krijtverf en kalkwas

  Christel van Bragt

  Krijtverf en kalkwas

  Geef je meubels een tweede leven


  ISBN: 9789058776129
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 17,95
Meer informatie

DIT BOEK IS IN HERDRUK. HALF JANUARI 2016 ZAL HET WEER VERKRIJGBAAR ZIJN IN ONZE WEBSHOP.

Dat ene dressoir uit de kringloopwinkel of die linnenkast van oma: stuk voor stuk meubels met een verhaal die een tweede leven verdienen. Maar ook dierbare meubels en accessoires in je huidige interieur zijn na een opfrisbeurt weer helemaal van nu.
Interieurstyliste Christel van Bragt geeft in Krijtverf & kalkwas volop praktische informatie en inspiratie voor het werken met krijtverf, kalkwas en colourwax.

In dit boek vind je:
* Ideeën om thuis uit te voeren
* Praktische informatie over krtijtverf, kalkwas en colourwax
* Uitleg over technieken zoals whitewashen, colouwaxen en doorschuren
* Metamorfose-ideeën in allerlei woonstijlen
* Mooie fotografie met veel details


Over de auteur
Bragt,-Christel-van.jpg

Interieurstyliste Christel van Bragt startte een aantal jaren geleden haar eigen verflijn: Amazona, met 100% ecologische krijtverf en kalkwassen op basis van natuurlijke grondstoffen en kleurpigmenten. Daarvoor werkte ze jarenlang als productmanager en reclame-coördinator voor grote doe-het-zelf-zaken. Ze is groot pleitbezorgster van ecologische verfsoorten.

Kenmerkend voor krijtverf is de matte, subtiele uitstraling, die al dan niet in combinatie met kalkwas zorgt voor een authentiek effect.

Christel aan het woord:
‘Het werken met kalkwas, krijtverf en colourwax is zo veelzijdig, dat je er meubels en muren, maar ook accessoires mee onder handen kunt nemen. Helaas zijn de verfsoorten nog niet zo bekend bij het grote publiek. Met Krijtverf & kalkwas hoop ik daar verandering in te brengen.’

‘Mijn passie voor krijtverf en kalkwas en hun veelzijdige toepassingsmogelijkheden wil ik graag delen. Met liefhebbers van een natuurlijk en sfeervol interieur, maar ook met creatieve geesten die open staan voor nieuwe ideeën. Laat je inspireren door de eenvoudige en mooie voorbeelden in dit boek en geniet van een snel en prachtig resultaat.’