Forte

Webshop

 • Handboek moestuin

  Bram Wolthoorn

  Handboek moestuin

  de grond - de seizoenen - zaaien - verzorgen - oogsten


  ISBN: 9789462501133
  Omvang: 248 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

Handboek Moestuin is voor moestuiniers in België en Nederland en behandelt alles wat je altijd al had willen weten over het telen van groente en fruit in de moestuin.

Niet meer naar de groenteboer! Wie een moestuin heeft, weet zich verzekerd van zelf gekweekte groenten en fruit. Tenminste, als je het goed doet. Handboek Moestuin behandelt daarom bijna alles wat van belang is om duurzaam gezonde groenten en vers fruit te telen. Ook het waarom en de theorie achter die praktijk worden toegelicht. Onder meer het belang van wisselen combinatieteelt, groenbemesters, compost, F1-hybriden en waarom spitten niet nodig is komen uitgebreid aan de orde. Per gewas wordt per seizoen het tijdpad gevolgd van (voor-) zaaien, planten, verzorgen, snoeien en oogsten.

Achterin het boek staat een handig overzicht per gewas van veel voorkomende ziekten en plagen en hoe die op natuurlijke wijze te bestrijden en – beter nog – te voorkomen.

Het hoofdstuk ‘ziektes en plagen’ kwam in samenwerking met ECOstyle BV tot stand.

Op de bij het boek behorende website staan links, nuttige adressen en per hoofdstuk extra informatie: www.handboekmoestuin.be en www.handboekmoestuin.nl


Over de auteur
Bram-Wolthoorn.jpg

Bram Wolthoorn is een fervent (moes)tuinier en heeft in de loop van de jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Na een actieve carrière in het uitgeversbedrijf besteedt hij nog meer tijd aan de tuin en alles wat daarbij hoort. Bram houdt van natuurlijke tuinen en in zijn moestuin wordt niet gespit. ‘Goed voor de grond en goed voor mijn rug’, zegt Bram hierover. Hij heeft een boomgaard met Franse en Nederlandse appel- en perenrassen. Rond de boomgaard staat een haag van frambozen en bramen.

Zijn jarenlange ervaring in de moestuin inspireerde hem tot het schrijven van het Handboek Moestuin. Een boek dat niet alleen de praktijk van het moestuinieren beschrijft, maar ook de theorie achter de praktijk behandelt. Het is immers niet gemakkelijk om op een willekeurig lapje grond gewassen te telen die daar van nature niet thuishoren. Alle kennis om dat tot een goed einde te brengen, helpt daarbij.

Eerder schreef Bram samen met ontwerper Roger Klaassen drie tuinboeken voor de jeugd.

www.wolthoorn.nl
www.handboekmoestuin.nl