Forte

Webshop

 • Galileo voor kids

  Frank van Ark

  Galileo voor kids

  Een boek boordevol weetjes en knutseltips voor jonge ruimteverkenners


  ISBN: 9789462501034
  Omvang: 72 blz.
  Uitvoering: flexiband

  € 14,99
Meer informatie

Een vijfsterrenboek voor jonge onderzoekers

Alles in ons zonnestelsel is groter, verder, heter, kouder, ouder en sneller dan je je maar kunt voorstellen. Hoe ver en hoe groot de dingen in de ruimte om ons heen zijn ga je in dit boek op een speelse manier ontdekken.

Met Galileo voor kids ga je knutselen met de sterren en experimenten uitvoeren met allerlei  materiaal dat je thuis al hebt liggen, zoals een rol wc-papier waarmee je de grootte van het zonnestelsel kunt bepalen. Met een raketballon kun je zien hoe ruimtevaarders de lucht in worden geschoten en als je een vierkante aarde maakt kun je bedenken wat dat zou betekenen voor jouw leven. Met een zelfgemaakte zonnekijker kun je onderzoek doen naar zonnevlekken…

Daarom: ga met de snelheid van het licht aan de slag!


Over de auteur
Ark,-Frank-van-2014.jpg

Frank van Ark (pseudoniem van Frank Noë, 1950) is – in willekeurige volgorde – uitgever, auteur en opa. In die laatste hoedanigheid schreef hij het vele malen herdrukte Opa voor beginners, 96 dingen die een béétje opa écht moet kunnen. Tevens stelde hij een aantal nostalgische boekjes samen over het dagelijks leven in de jaren vijftig en zestig.

Voor Forte Uitgevers maakte hij samen met tekenaar Geert Gratama al vier informatieve boekjes voor de jeugd: Einstein voor kids, Rembrandt voor kids, Houdini voor kids en Galileo voor kids. Op de vraag wat hij zélf eigenlijk als opa-met-drie-kleinkinderen kan, antwoordde hij: ‘Een origami-boemerang vouwen, een sleevlieger van een plastic supermarkttas maken en Wij zijn twee eenzame cowboys begeleiden op de ukulele’.

Tijdens de Kinderboeeknweek 2015 maakt Frank een tour door Nederland langs boekhandels en scholen om wetenschap dicht bij kinderen te brengen d.m.v. proefjes en experimenten.

Gerelateerd