Forte

Webshop

 • Elke zondag heerlijk taart

  Caroline Lebar

  Elke zondag heerlijk taart


  ISBN: 9789491853159
  Omvang: 88 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 16,50
Meer informatie

Als artdirector van modehuis Karl Lagerfeld komt Caroline Lebar in de weekenden helemaal tot rust in haar huis op het Franse platteland. Van de rijke vruchtenoogst uit de bijbehorende boomgaard is ze op een gegeven moment elke zondag een taart gaan bakken. Op de foto’s die ze van de taarten maakte, kreeg ze direct enorm veel positieve respons op Instagram. De stap naar een taartenboek was toen niet meer zo groot. Het boek verschijnt nu ook in Nederland, Duitsland en Spanje. Het gaat Caroline vooral om de kleurencompositie en het creatieve proces van het bakken van de taart. Haar foto’s zijn dan ook ware kunstwerkjes: kleurrijke composities van fruit op een smakelijke bodem.

De recepten in dit boek zijn bewust zo simpel en duidelijk mogelijk gehouden, zodat je ze met evenveel plezier zult maken als opeten. Je vindt voor elk seizoen heerlijke taarten, zoals bijvoorbeeld een citroenmeringuetaart voor de winter, een appelrabarbertaart voor het voorjaar, een aardbeientaart voor de zomer en een peeramandeltaart voor de herfst. Ook beschrijft Caroline Lebar duidelijk hoe je de diverse deegbodems maakt – je kunt bodems en vullingen naar je eigen smaak combineren.


Over de auteur
CAROLINE-LEBAR-FEAT-featured-wok-single.jpg

Caroline Lebar is Artdirector bij modehuis Karl Lagerfeld in Parijs. In de weekenden komt zij helemaal tot rust in haar huis op het Franse platteland, waar ze met de oogst uit haar boomgaard de heerlijkste taarten bakt. De taarten worden door haar gefotografeerd en op Instagram gedeeld. Enorm veel enthousiaste reacties volgden en het boek “Une tarte pour dimanche” was het gevolg.

Uiteraard is de kleurencompositie en het creatieve proces van de taarten voor Caroline minstens zo belangrijk als de smaak!

Caroline is te volgen op Instagram.
Meer informatie over haar kun je vinden op
www.karl.com/experience/us/world-of-karl/teamkarl-caroline-lebar