Forte

Webshop

 • Een warme jas

  Ineke Ludikhuize

  Een warme jas

  voor mantelzorgers


  ISBN: 9789462502000
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: flexiband

  € 16,50
Meer informatie

‘De eerste mantelzorger was dat Roodkapje?’ vraagt Loesje (van de posters) zich af. Mantelzorgers doen meestal meer dan met een mandje koekjes op bezoek gaan bij een dierbare. Toch is het de spijker op de kop, want mantelzorg gaat over aandacht en tijd, zorg met liefde voor een naaste.
In Een warme jas worden in zeven hoofdstukken zeven thema’s besproken waarmee alle mantelzorgers vroeg of laat te maken krijgen: schuldgevoel, je eigen programma, lastige dilemma’s, liefde in tijden van zorg, balans houden, financiën en de kracht van humor. Aan de hand van citaten uit interviews met mantelzorgers, gedichtjes, spreuken, dagboeknotities van de auteur, tips en frisse vragen wordt de lezer meegenomen door het onderwerp.
Mantelzorgen kan een zware taak zijn als je vader, moeder, kind, partner of wie van je geliefden ook maar langdurig ziek is en de dood steeds om de hoek kijkt. Dit boek is een licht en optimistisch boek dat mantelzorgers de warme jas biedt die ze zelf zijn voor een ander.

De website gezondheidsplein.nl heeft een informatief dossier over mantelzorg. Daar vind je ook een filmpje waarin fragmenten van Ineke en haar man Wim zijn opgenomen:


Over de auteur
Ineke-Ludikhuize.jpg

Ineke Ludikhuize (1956) is theologe. Zij werkte tot juli 2013 als directeur van een vrouwenorganisatie. Van juli 2013 tot oktober 2015 was zij fulltime mantelzorger voor haar echtgenoot, Willem Aantjes (1923 - 2015).

Sinds 2016 zorgt zij met anderen voor een buurvrouw die jong Alzheimerpatiënte werd. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf met als voornaamste activiteit het spreken en/of het verzorgen van workshops en trainingen voor groepen (mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals).

U kunt haar bereiken via ludikhuize[at]gmail.com