Forte

Webshop

 • De mooie moestuin

  Julia Voskuil

  De mooie moestuin


  ISBN: 9789462501195
  Omvang: 174 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 27,50
Meer informatie

De mooie moestuin nodigt uit om mooie, bijzondere en smakelijke groenten, kruiden en eetbare bloemen te gaan kweken. Ook als je geen grote (moest)tuin hebt kun je oogsten: in potten en groeizakken kan het overal!

Lees over gewasgroepen, tuinieren op veen en klei, en neem een kijkje bij de twaalf geportretteerde bezoektuinen in Nederland en België, waaronder Villa Augustus in Dordrecht, De Boschhoeve in Wolfheze, Arboretum Kalmthout (bij Antwerpen) en De Dakakker in Rotterdam.

Een praktisch en inspirerend moestuinhandboek met veel informatie, handige lijsten en adressen, en bijna 350 schitterende foto’s, alle door Julia Voskuil zelf gemaakt!


Over de auteur
Voskuil,--Julia-.jpg

De wereld van bloemen, planten en tuinen is haar lust en haar leven. Direct na de tuinbouwopleiding werd Julia de eerste vrouwelijke tuinleider bij de Amsterdamse Schoolwerktuinen. Een beetje pionieren, dat spreekt haar aan. Daarna diende zich een grote boekproductie aan en kon ze van schrijven en tuinfotografie haar werk maken. Voorlichting voor de KMTP (Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde) en het Bloemenbureau, redacteur op het toenmalige Proefstation voor de Boomkwekerij, de opdrachten waren divers.

Als zelfstandig journalist is ze ook buiten de tuinbouw actief, maar het vakgebied heeft haar blijvende fascinatie. In 2015 maakte ze bijvoorbeeld het boek 'Eenjarigen & co over een ander onderwerp dat haar na aan het hart ligt: zomerbloemen.
In maart 2018 verschijnt 'De mooie moestuin', een compleet vernieuwde editie van haar boek uit 2002 (Terra), met alle hedendaagse inzichten en kennis over (mooi) moestuinieren, en veel interviews en foto's bij prachtige bezoek- en voorbeeldmoestuinen in Nederland en  België.

Op haar website meer informatie over de vele boeken die (mede) op haar naam staan. www.juliavoskuil.nl
 

Gerelateerd