Forte

Webshop

 • Christels knuffels 2

  Christel Krukkert

  Christels knuffels 2


  ISBN: 9789462502079
  Omvang: 80 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 16.50
Meer informatie

Na haar eerste boek vol knuffels met kleertjes is er een hele groep gehaakte amigurumi bijgekomen: een vos, een panda, een bever, een kikker, een eend, een nijlpaard, een ezel en een echtpaar koe en stier.

Elk dier heeft zijn eigen gehaakte kledingstuk. Maar ze kunnen ook hun kleding met elkaar wisselen. De jurk van de ezel past ook bij de koe, de badjas van de kikker is ook geschikt voor de panda en de vos is ook blij met de jurk van het nijlpaard.

Zo kun je zelf een dier haken en daarbij je favoriete een kledingstuk kiezen. Of je verrast je knuffel met een hele gehaakte garderobe!

In het voorjaar van 2022 verschijnt er een derde boek van Christel vol knuffels-met-kleertjes. Alle kleertjes passen alle knuffels uit alle drie de boeken!

Erratum
Heb je de eerste druk van dit boek, dan mis je een stukje tekst bij Emre de Eend op pagina 31.

Bij de benodigdheden hoort ook nog: 2 veiligheidsogen transparant bruin 8 mm.
Bij de zwemband hoort ook de beschrijving van de kikkerogen:
Haak 2 l met roomwit of begin met een magische ring.
Toer 1: 6 v in de eerste l of in de magische ring, 1 hv in de eerste v (= 6 v).
Toer 2: 2 v in elke v (= 12 v).
Toer 3: 2 v in elke 2e v (= 18 v).
Toer 4-6: 18 v. Eindig met een hv in de eerste v en hecht af.
Haak zo nog een oog. Bevestig de 8 mm veiligheidsogen tussen toer 4 en 5. Vul de ogen op. Naai de ogen bovenop de zwemband vast met een tussenruimte van 11 steken.

Bij Kimmi de kikker op pagina 53 bij De voeten:
Toer 19: haak elke 4e en 5e v samen (= 12 v).

Bij Neeltje Nijlpaard vind je twee foutjes:
Op pagina 57:
Toer 6: 2 v, 3 x (2 v in de volgende v, 3 v), 3 v, 3 x (2 v in de volgende v, 3 v), 1 v (= 36 v).
Op pagina 60:
Toer 16: (2 st, 1 l, 2 st) in de volgende v, 2 v overslaan, herhaal vanaf het begin nog 21x.
Toer 17-30: (2 st, 1 l, 2 st) in de l tussen de 2 st, herhaal vanaf het begin nog 21x. Eindig met 1 hv in de eerstvolgende l tussen twee stokjes en hecht af.


Over de auteur
Krukkert,-Christel-2014.jpg

Christel Krukkert is In het dagelijks leven illustrator. Hoewel ze erg veel verschillende dingen maakt tekent ze toch het liefste beestjes. En omdat ze ook in haar vrije tijd haar handen moeilijk stil kan houden tekent ze geen beestjes maar haakt ze beestjes!

Een jaar of twaalf geleden kwam ze er bij toeval achter dat er heel veel mensen zijn die graag beestjes haken. En ze ontdekte dat er erg weinig Nederlandsetalige patronen zijn. Dat bracht haar  op het idee de patronen van haar beestjes op te gaan schrijven en uit te geven. Intussen heeft ze al meer dan 20 zeer geliefde haakboekjes op haar naam staan, die bijna allemaal nog leverbaar zijn. Naast boekjes met amigurumi heeft ze ook een aantal boekjes gemaakt met plat gehaakte figuurtjes en een praktisch Basisboek haken.

Christel kan de technieken van het haken heel helder uitleggen. Ze maakte dan ook een praktisch handboek waarin ze alle steken en technieken van het haken uitlegt: Basisboek haken. Bekijk ook de video's op deze site onder de tab INSTRUCTIE. Je kunt daarna op vimeo de hele Minicursus haken van Christel bekijken!

Gerelateerd