Forte

Webshop

 • Brood 2 gebonden

  Levine van Doorne

  Brood 2 gebonden

  met zuurdesem of gist uit eigen oven


  ISBN: 9789462502727
  Omvang: 208 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24,99
Meer informatie

'Met dit boek kan thuisgebakken brood niet mislukken'

Op veler verzoek is Brood 2 nu weer verkrijgbaar in een gebonden editie!

In dit boek deelt Levine van Doorne haar niet te stoppen inspiratie voor nog meer broodvariaties. Ook laat ze zien hoe je eenzelfde brood kunt maken met verschillende soorten deeg. Wil je een gistbrood, brood met voordeeg of een desembrood? Aan jou de keuze. Levine geeft met een handige omrekentabel uitleg hoe je een recept in drie uitvoeringen kunt maken.

Natuurlijk blijft Levine van Doorne haar filosofie trouw: een duidelijke werkwijze en een heldere receptuur. Dus ook in dit boek geen gedoe met kopjes, thee- en eetlepels, maar ingrediënten die in grammen worden aangegeven zodat je ook makkelijk meer of minder kunt maken, recepten kunt uitrekenen en controleren, en je eigen recepten kunt maken.
De werkwijze wordt bij elk recept bijzonder helder uitgelegd met duidelijke schema’s en stap-voor-stap foto’s.

In dit boek vind je ook recepten voor broden van over de grens zoals simit, ciabatta, fougasse en focaccia. Ten slotte is er een hoofdstuk voor de lekkere trek met zoet en hartig brood. Levine besteedt tevens ruim aandacht aan het bewaren van brooddeeg  in de koelkast voor mensen met weinig tijd.


Over de auteur
Levine-van-Doorne-2019.jpg

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring in broodbakken. Op haar populaire blog Uit de keuken van Levine schrijft ze over haar keukenavonturen. Ze heeft op haar blog en op haar facebookpagina een grote schare volgers.
Ze geeft workshops aan beginnende en gevorderde baksters. Kijk hiervoor op Levines workshoppagina Brood bakken met Levine.

Levine maakte met Forte Culinair al drie succesvolle boeken over brood bakken: Brood uit eigen oven (2014), Meer brood uit eigen oven (2016 - nu verkrijgbaar is onder de titel Brood 2) en Broodjes uit eigen oven - zoet & hartig (2019).

November 2020 verschijnt haar vierde boek, dat zij maakt in samenwerking met Freerk Bos: Sodabrood uit eigen oven.

Gerelateerd