Forte

Webshop

 • Baretten breien

  Jolijn Copier

  Baretten breien


  ISBN: 9789058778918
  Omvang: 48 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 9,95
Meer informatie

Een kleurrijk en stijlvol boek vol baretten om zelf te breien! Een baret is leuk om te maken, snel klaar en heel geschikt om cadeau te doen of zelf te dragen.

Jolijn Copier legt uit hoe een baret gebreid wordt en geeft vervolgens allerlei verschillende patronen voor baretten in vele stijlen. Haar ontwerpen zijn gebaseerd op de Europese folklore en folkmuziek. Eeuwenoude motieven verwerkt ze tot bijvoorbeeld een hippe Ierse baret, een koele Zweedse, een baret met Balkanmotieven en nog veel meer.

Van elke baret is een duidelijke werkbeschrijving en een eenvoudig te volgen telpatroon opgenomen.


Over de auteur
Copier,Jolijn-2014.jpg

Jolijn Copier is geboren in 1964 te Stellendam, op Goeree-Overflakkee. In haar tienerjaren ging ze breien leuk vinden. Ze maakte en ontwierp haar eigen truien en breide deze toen al op een rondbreinaald. Ook breide ze in opdracht voor de plaatselijke handwerkwinkel.

Na een tussenperiode waarin breien “uit” raakte en ze zich toelegde op origami en quilten, heeft ze in 2004 het breien weer opgepikt. Naast haar baan als instructeur in het MBO bij een Bouwkunde opleiding, waar ze o.a. les geeft in tekenenvakken, begon ze weer zelf te ontwerpen.

Mede door ander hobby’s (het bespelen van de Keltische harp, het maken van folkmuziek en het bezoeken van de Keltische landen) ontstonden er als vanzelf ontwerpen met folkloristische motieven. Jolijn verdiept zich in de betekenis  van de diverse motieven, wat haar ontwerpen net dat stukje meerwaarde geeft.
Je kunt Jolijn Copier vinden op ravelry.com onder de naam Woolandstrings