Forte

Webshop

 • 30 tuinontwerpen

  Carrie Preston
  Carolien Barkman
  Jeanne van Rijs
  Bernadette den Bieman

  30 tuinontwerpen

  Ongewone ontwerpen voor een gewone tuin


  ISBN: 9789462501119
  Omvang: 152 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 24,99
Meer informatie

In 30 Tuinontwerpen laten bekende tuinontwerpers uit Nederland en België zien dat er heel veel kan bij een tuin van 6 x 10 meter, de afmeting van de gemiddelde achtertuin. Zij laten zien dat je een verrassende en inspirerende tuin kunt aanleggen die past bij je eigen wensen. De tuinen zijn onderverdeeld in categorieën 'Groen' 'Lef' 'Oer' en 'Speels’. Elke tuin heeft zijn specifieke charme, dat kan in een verlokkelijke vijver zitten, heerlijk geurende planten, een wild bloemenveld, een bijzondere speelplek of een aangenaam terras.

Elke tuin is rijk geïllustreerd met prachtige foto’s van Maayke de Ridder, en voorzien van een duidelijke plattegrond. Zo ontdek je dat een tuin er kan zijn in om te spelen, te luieren, te werken of simpelweg
te genieten.

De hoofdstukken over het ontwerpproces en de adressenlijst van tuinen en ontwerpers zorgen er voor dat het boek een bron van inspiratie is.
 


Over de auteurs
CarriePreston-2016.jpg

Carrie Preston werd op haar veertiende met het tuinvirus besmet toen ze een vakantiebaantje kreeg op Sickles Farm, een boerderij met een vaste-plantenkwekerij in de staat New Jersey (VS). De Amerikaanse tuinontwerper woont en werkt inmiddels al bijna twintig jaar in Nederland. Met haar in 2005 opgerichte Studio TOOP ontwerpt ze, zoals ze het zelf omschrijft, ‘levendige en leefbare tuinen’. Carrie vindt dat tuinen vol planten en leven horen te zijn, ‘maar vooral met menselijk leven’. Ze hecht veel waarde aan het opbouwen van een goede relatie tussen haar en haar opdrachtgevers, waardoor ze een tuinontwerp kan maken dat past bij hun persoonlijkheid.

Ze doet regelmatig mee aan internationale ontwerpwedstrijden en won de prestigieuze titel “Designer of the year 2016” bij de Association of Professional Landscape Designers en houdt over de hele wereld lezingen.

Haar website is www.studiotoop.nl

Foto auteur: Joanne Schweitzer

Barkman-Caroline-2016.jpg

De liefde voor planten zit bij Carolien in de genen. Haar overgrootvader was een kweker en haar tante is ook actief in de bloemen en het groen. Vanaf 1995 heeft ze haar eigen ontwerpbureau in Amsterdam. Haar opdrachten variëren van kleine stadstuinen tot grote tuinen in de Randstad. De tuinen zijn altijd helder geconstrueerd met een losse, transparante, weelderige beplanting en onverwachte, speelse elementen. Carolien Barkman blinkt uit in het vinden van praktische en tegelijkertijd poëtische oplossingen. Ze is nauw betrokken bij de uitvoering en zet het liefst zelf de beplanting in de grond.

www.carolienbarkman.nl
 

Jeanne-Rijs.jpg

Jeanne is van huis uit biochemicus, maar na de geboorte van haar kinderen besloot ze een andere richting op te gaan en volgde ze een opleiding tuinontwerpen. In 2004 richtte ze Oxalis op, haar eigen tuinontwerpbureau in het Brabantse Sambeek. Ze ontwerpt tuinen met heldere, strakke lijnen en een losse beplanting. Ze vindt goed persoonlijk contact met de opdrachtgever van groot belang om iemands droom naar een verrassend ogende en tegelijkertijd functionele tuin te kunnen vertalen. Haar specialisme ligt in de fijnzinnige inrichting van haar borders, waar altijd wel wat te beleven valt in kleur, geur en vorm, welk jaargetijde het ook is.

www.oxalis-tuinonwerpen.nl
 

Beiman,-Bernadette-den-b.jpg

Een geslaagde tuin is volgens ontwerper Bernadette den Bieman een plek die zo is ingericht dat de eigenaar zich thuis voelt en na alle inspanningen en drukte weer tot zichzelf kan komen. Om zo’n tuin te kunnen ontwerpen werkt ze graag nauw samen met haar opdrachtgever en daarom hecht ze grote waarde aan een goede relatie. De in Oss wonende en werkende Den Bieman ontwerpt al vijftien jaar tuinen die zich karakteriseren door strakke kaders met losse beplanting.

www.bernadettedenbieman.nl