Forte

Webshop

 • Ik brei, jij breit, wij breien

  Maartje Bos

  Ik brei, jij breit, wij breien

  12 wollige projecten om je warm te houden


  ISBN: 9789000384372
  Omvang: 144 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24.99
Meer informatie

Met dit boek krijgen breisters en breiers in elk breiproject een nieuwe uitdaging, met een resultaat waarop ze trots kunnen zijn. Steeds meer handwerksters en handwerkers gaan ook breien. En na de sjaal en muts is het tijd voor een zelfgebreide trui of zelfgebreide sokken.

In Ik brei, jij breit, wij breien staan patronen voor twee mutsen, twee sjaals, twee cols, twee paar sokken, twee truien en twee vesten. Van elk kledingstuk een eenvoudige variant en een wat moeilijkere met een uitdagende breisteek of complexer model. Maartje legt bovendien uit hoe je je techniek kunt verbeteren en hoe je met kleine aanpassingen een heel andere look kunt krijgen in een project.

Bij de meeste technieken en steken verwijzen QR-codes naar filmpjes op internet. Daarnaast laat Maartje zien hoe je door het werken met mooie en kwalitatief goede garens je kledingkast duurzamer maakt.


Over de auteur
Maartje-Bos-klein.jpg

Maartje Bos ontwikkelde haar breivaardigheid in Ierland, waar ze enkele jaren met haar gezin woonde. Daar leerde ze nieuwe technieken als top-down, brioche en kabels breien maar ook haar eerste paar sokken heeft ze in Dublin gebreid. Terug in Nederland ontwierp ze breipatronen voor onder andere Let’s Get magazine en KOEL Magazine. Ze geeft workshops in breitechnieken door heel Nederland.