Forte

Webshop

 • Houdini voor kids

  Frank van Ark
  Geert Gratama

  Houdini voor kids

  Een hoge hoed vol goocheltrucs


  ISBN: 9789462500075
  Omvang: 72 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 14,99
Meer informatie

Goocheltrucs? Die maak je simsalabim helemaal zelf. Met behulp van dit geweldig leuke boek. Bijna alle spullen die daarvoor nodig zijn, liggen al in de keukenla, handwerkkist of hobbydoos. Met garen, een lege fl es, een bankbiljet, paperclips, kralen, papieren of plastic bekertjes, een muntstuk, een veiligheidsspeld, papieren zakdoekjes, elastiekjes, plakband enzovoort, enzovoort worden in een wip tientallen trucjes gemaakt. Goocheltrucs die vrijwel zonder uitzondering zonder veel oefening direct worden vertoond.
En wat wordt er zoal vertoond? Munten die verdwijnen. Of juist niet. Zwevende potloden. De zwaartekracht die wordt overwonnen. Glazen die in het niets oplossen en kaarten die telepathisch worden gelezen.


Over de auteur
Ark,-Frank-van-2014.jpg

Frank van Ark (pseudoniem van Frank Noë, 1950) is – in willekeurige volgorde – uitgever, auteur en opa. In die laatste hoedanigheid schreef hij het vele malen herdrukte Opa voor beginners, 96 dingen die een béétje opa écht moet kunnen. Tevens stelde hij een aantal nostalgische boekjes samen over het dagelijks leven in de jaren vijftig en zestig.

Voor Forte Uitgevers maakte hij samen met tekenaar Geert Gratama al vier informatieve boekjes voor de jeugd: Einstein voor kids, Rembrandt voor kids, Houdini voor kids en Galileo voor kids. Op de vraag wat hij zélf eigenlijk als opa-met-drie-kleinkinderen kan, antwoordde hij: ‘Een origami-boemerang vouwen, een sleevlieger van een plastic supermarkttas maken en Wij zijn twee eenzame cowboys begeleiden op de ukulele’.

Tijdens de Kinderboeeknweek 2015 maakt Frank een tour door Nederland langs boekhandels en scholen om wetenschap dicht bij kinderen te brengen d.m.v. proefjes en experimenten.

Gerelateerd