Forte

Sophie Jong

img


Sophie Jong (1974) is goudsmid en werkt sinds 2002 vanuit haar atelier in Alkmaar. Zij ontwerpt en maakt hier haar sieraden die verkocht worden onder de naam PHIE Art Jewels.

Sophie werkt met zilver, goud, edelstenen, parels en diamanten. Naast het ontwerpen van sieraden geeft ze workshops in het maken van sieraden van zilverklei, een kneedbaar materiaal dat zich zeer goed leent voor hem vormen en modelleren van objecten zoals sieraden. Tijdens een workshop leert een cursist stapsgewijs om een sieraad te maken en af te werken tot een zelfgemaakt juweel.

In haar boek Moderne sieraden van kneedbaar zilver legt Sophie gedetailleerd uit hoe je zelf met behulp van de juiste gereedschappen en de nodige handigheid een prachtig sieraad kunt maken van zilverklei waarbij verschillende sieraden als voorbeelden worden geïllustreerd. Het boek dient als een handig en uitgebreid naslagwerk voor cursisten die na een workshop graag verder willen met zilverklei. Maar ook beginnende creatievelingen kunnen door middel van de heldere uitleg en duidelijke foto’s direct aan de slag.

Haar tweede boek over kneedbaar zilver verschijnt in oktober 2013: "Sieraden en mee van kneedbaar zilver"

https://www.sophiejong.nl