Forte

Julia Voskuil

img

De wereld van bloemen, planten en tuinen is haar lust en haar leven. Direct na de tuinbouwopleiding werd Julia de eerste vrouwelijke tuinleider bij de Amsterdamse Schoolwerktuinen. Een beetje pionieren, dat spreekt haar aan. Daarna diende zich een grote boekproductie aan en kon ze van schrijven en tuinfotografie haar werk maken. Voorlichting voor de KMTP (Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde) en het Bloemenbureau, redacteur op het toenmalige Proefstation voor de Boomkwekerij, de opdrachten waren divers.

Als zelfstandig journalist is ze ook buiten de tuinbouw actief, maar het vakgebied heeft haar blijvende fascinatie. In 2015 maakte ze bijvoorbeeld het boek 'Eenjarigen & co over een ander onderwerp dat haar na aan het hart ligt: zomerbloemen.
In maart 2018 verschijnt 'De mooie moestuin', een compleet vernieuwde editie van haar boek uit 2002 (Terra), met alle hedendaagse inzichten en kennis over (mooi) moestuinieren, en veel interviews en foto's bij prachtige bezoek- en voorbeeldmoestuinen in Nederland en  België.

Op haar website meer informatie over de vele boeken die (mede) op haar naam staan. www.juliavoskuil.nl
 

https://www.juliavoskuil.nl
Boeken van deze auteur