Forte

Jesper Juul

img

Jesper Juul (1948, Vordingborg, Denemarken) had meerdere baantjes als ongeschoold arbeider tot hij in 1966 besloot de opleiding tot onderwijzer te gaan volgen. Hij had zich vooral toegelegd op geschiedenis en godsdienst, en begon een vervolgstude aan de Universiteit Århus. Daar specialiseerde hij zich in de relatie tussen filosofie, politiek en godsdienstgeschiedenis.
 
Tijdens zijn studie had hij verschillende baantjes, o.a. bij een jeugdinstelling in Viby, en ontdekte daardoor dat een academische carrière toch niet zijn ambitie was. Hij werd leraar en maatschappelijk werker  in de jeugdinstelling en ontdekte hoe belangrijk de rol van de familie ten opzichte van de kinderen was. Hij begon aan een studie familietherapie in Denemarken, Nederland en de Verenigde Staten en begon freelance te werken als groepstherapeut en personal  trainer.
Van begin jaren tachtig tot 2004 was hij Managing and Clinical Director van het  Kempler Institute of Scandinavia. Nu houdt hij zich vooral bezig met zijn nieuwste project: FamilyLab International (zie www.family-lab.com)

https://www.jesperjuul.com
Boeken van deze auteur