Forte

Jeanne van Rijs

img

In 2004 richtte Jeanne van Rijs haar ontwerpstudio Oxalis tuinontwerpen op. Oxalis tuinen kenmerken zich door heldere belijning en een losse beplanting.

Haar doel bij het creëren van tuinen is altijd om iemands droom naar een verrassend ogende en tegelijkertijd functionele tuin te vertalen naar de realiteit van een aangelegde tuin. In 2016 verscheen bij Forte Groen '30 Tuinontwerpen, ongewone ontwerpen voor een gewone tuin', een boek dat zij samen met drie collega-ontwerpers schreef over het belang en de mogelijkheden van conceptueel ontwerpen. Maaijke de Ridder maakte voor dit boek prachtige foto’s.

Haar specialisme ligt in de fijnzinnige inrichting van haar borders, waar altijd wel wat te beleven valt in kleur, geur en vorm, welk jaargetijde het ook is. Door haar opleiding als biologe aan de Radboud Universiteit in Nijmegen beschouwt zij de beplanting in een tuin graag als een ecologische eenheid; de beplanting moet passen in de omgeving, bij de grond ter plekke, waarbij de planten ook in een logische relatie tot elkaar staan. Het maken van mooie combinaties van planten en het volgen van de ontwikkelingen van diverse beplantingsstijlen heeft haar speciale aandacht.

In april 2019 verscheen bij Forte Groen haar nieuwe boek over het aanplanten van borders. Ze schreef dit in samenwerking met Modeste Herwig.

www.oxalis-tuinonwerpen.nl
Boeken van deze auteur