Forte

Webshop

  • Love your lunch English edition

    Sean Wainer

    Love your lunch English edition

    The Small world Recipe book


    ISBN: 9789462501249
    Omvang: 192 blz.
    Uitvoering: gebonden

    € 24,95
Meer informatie

The best recipes of Small World, a small lunchcafé that has become one of the lunch hotspots of Amsterdam. After lots of requests from his guests, Sean Wainer, the hospitable owner of Small World, has decided to share his recipes in a book. Delicious warm and cold sandwiches, the best salads, Sean’s famous ‘Killer Cookies’ and even his very popular carrotcake, it’s all in the book!

Love Your Lunch is not only a book about Small World. It is, most of all, a book about home-cooked comfort food that has an elegant twist. Sean wants to show how to make delicious lunches using the best ingredients and the simplest techniques. The recipes have all been tried and tested, not just by our own chefs, but also by people without a chef’s experience. They work, and they are delicious!

Photo's by Salka Penning


Over de auteur
SeanWainer.jpg

Sean Wainer is opgegroeid in Melbourne, Australië en is al zijn hele leven omringd ben door eten. Toen hij zeventien was nam zijn moeder een reformwinkel annex afhaalrestaurant over. Hoewel de klad er een beetje in zat, zag zij de mogelijkheden. Van haar laatste spaarcenten kocht ze de gekste apparaten, van een yoghurtijsmachine tot warmhoudvitrines voor pasteitjes. Samen breidden ze de menukaart uit met hun zelfgemaakte falafel in pitabrood met hummus en met versgemaakte tabouleh, die een groot succes werd.

Seans culinaire avontuur kreeg een vervolg toen hij twintig was en de wijde wereld in trok. In het Italiaanse Chianti had hij het geluk te mogen verblijven bij de moeder van een vriend, een verbazingwekkend goede kok die niets liever deed dan hem op sleeptouw nemen tijdens haar strooptochten langs markten. Daar keek Sean bewonderend toe hoe ze met grote zorg de perfecte tomaat en precies de goede kaas uitkoos. Door haar leerde Sean dat goed koken meer is dan in de keuken een maaltijd bereiden. Goed koken wil zeggen dat je de allerbeste ingrediënten uitkiest om vervolgens een zo perfect mogelijk gerecht te maken.

Na Italië belandde Sean in Amsterdam. Voordat hij in 1999 Small World Catering begon, stond hij in verschillende eetcafés en restaurants achter het fornuis. Binnen een  jaar was Small World uitgegroeid tot een succesvol cateringbedrijf en bruisend eetcafé. Op de kaart stonden luxe sandwiches, afhaalmaaltijden, verse salades, vers geperste sappen en natuurlijk geweldige koffie.

Small World, inderdaad ook klein van formaat, zit in een hoekpand in het oude centrum van Amsterdam.
www.smallworldcatering.nl